Aylık eğitim planlarını görüntülemek için eğitim takvimini inceleyebilirsiniz.
Eğitimlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için bilgi formunu doldurabilirsiniz.
Hızlı Bilgi Formu
Eğitim Takvimi
Hizmetlerimiz
"Her zaman en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz."
Eğitimlerimiz
- ERA, SPRAT ve IRATA sertifikasyon koşullarına göre İple Erişim Teknisyenliği kursları açmaktadır. Bu kurslarda İple Erişim teknisyenliğinde kullanılan ip manevralarının yanı sıra, endüstrinin gereksinimlerini öğrenen adaylar, tüm eğitimlerini hâlâ aktif olarak sahada çalışan ve aynı zamanda konularında kalifiye olan eğitmenlerden, ERA’ nın, kendi kapalı Yüksekte Çalışma ve İple Erişim Eğitim Merkezinde ya da müşterinin kriterlere uygun sahasında almaktadır.
- GWO ( Global Wind Organisation ) Temel Güvenlik Eğitimi (Basic Safety Training – BST) adı altında hazırlanan, Rüzgâr Türbinleri için Yüksekte Çalışma ve Kurtarma, İlk Yardım, Yangın Bilinçlendirme ve Elle Taşıma konularını içeren, teorik ve uygulamalı eğitimler, RES Sektörü için Uluslararası İş Sağlığı Güvenliği (İSG) standartlarını belirler.
- Tüm dünya çapındaki GWO eğitim sağlayıcı merkezler aracılığıyla verilen eğitimleri tamamlayan ve GWO sertifikası alan Rüzgâr endüstrisi çalışanlarının, tam iş güvenlikli ve sağlıklı bir iş ortamının yaratılması için gereken özelliklere sahip olduğu, tüm üyeler tarafından kabul edilir.
- ERA, GWO (Global Wind Organisation) Eğitim Merkezi olarak, rüzgâr türbinlerine yönelik, Uluslararası geçerlilikte GWO Temel Güvenlik Eğitimi verme yetkisine sahiptir.
- ERA, GWO, SPRAT ve IRATA İple Erişim Teknisyenliği Eğitimlerini Tuzla’da ki kapalı ” Yüksekte Çalışma ve İple Erişim Eğitim Merkezi’nde ”, tesisin uygun olması durumunda sahada da vermektedir.
- Eğitim sahası, eğitime katılan tüm kişilerin güvenliğini sağlamak,
- Eğitim kalitesini sürekli yüksek tutarak, oluşabilecek kaza ihtimallerini ortadan kaldırmak,
- Yüksekte çalışan personel için süreklilik arz eden, güvenli çalışma ortamları konusunda deneyimli eğitmenlerimizce bilgi ve tecrübe aktarımı ile katılımcılara güvenlik bilinci yaratmak,
- Eğitim konularını ayrı ayrı başlıklar altında toplayarak konuya özel yaklaşımlar üretmek,
- Eğitim alan kişiyi güvende tutabilmek için, sektörde sürdürülen mevcut uygulamaları yakından takip ederek, konuya uygun çözümler üretmek.
- Yüksekte yapılacak güvenli çalışmaların yanı sıra forsmajör nedenlerle oluşabilecek kazaları da öngörerek, eğitimlerimizde kurtarma konusunda yapılacak özel yaklaşımlarla çalışanları bilinçlendirmek,
- Çalışanları, İş kanunları kapsamında, yükümlülükleri hakkında bilinçlendirmek,
- Yüksekte çalışan personelin kullanımına sunulan KKD’ler (Kişisel Koruyucu Donanım) konusunda çalışanları kapsamlı şekilde bilgilendirmek.
Bu modülün amacı teorik ve pratik eğitim aracılığı ile katılımcıların pozitif elle çalışma davranış biçimini teşvik etme ve Elle Çalışma düzenlemelerine göre sanayii ortamında elle çalışma faaliyetlerini güvenli şekilde yerine getirme bilincinin verilmesidir.
· Küresel ve Ulusal Mevzuat
· Riskler ve tehlikeler
· Omurga anatomisi ve duruş
· Kaldırmaların planlanması
· Risk kontrol ve kaldırma teknikleri
· Davranışsal güvenlik
· Senaryoya dayalı eğitim
· Değerlendirme
Bu modülün hedefleri teorik ve pratik eğitim aracılığı ile katılımcılara temel yangın önleme, bir yangını değerlendirirken başlangıç ve sonrasında uygun yargılamasını yapmayı, tüm personelin güvenli şekilde tahliyesinin yönetimini ve kontrol edilemeyen yangına hazırlıklı olmayı ve güvenli olacağına karar verilirse başlangıçtaki yangına basit el mücadele ekipmanıyla etkin şekilde müdahalede bulunabilmeyi amaçlamaktadır.
· Küresel ve Ulusal Mevzuat
· Ateş
· Yanma nedir?
· Yanma çeşitleri
· Yanmanın ürünleri
· Yangın nedir?
· Yangın Üçgeni nedir?
· Yangının oluşum safhaları
· Yangının sınıfları
· LPG ve doğal gaz yangınları ve korunma usulleri
· Yangının çıkış sebepleri
· Yangının etkenleri
· Yangın türleri
· Rüzgâr türbinlerinde yangın ile mücadele
· Yangın söndürme maddeleri
· Yangın söndürme cihazlarının çeşitleri
· Yangın söndürme cihazlarının kullanılması bakım ve kontrolleri.
· Yangın anında hareket tarzı
· Yangın ihbar usulleri ve sonrası yapılacaklar
· Acil eylem planları
· Yangın tatbikat ve kaza raporları senaryolar
· Yangının çevresel etkileri
· Yangından korunma giysileri ve teçhizatları
· Uygulamalar
· Değerlendirme
İlk Yardım modülüne göre rüzgâr türbini çalışma ortamında teorik ve pratik eğitim ile katılımcılara güvenli ve kapsamlı bir şekilde acil yardım ve kurtarmaya ilişkin temel bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.
· Küresel ve Ulusal Mevzuat
· Anatomi
· Bir olayın yönetimi
·Hayat kurtarma ilk yardım ABC Birincil inceleme
· AED
·Basit ilk yardım
·Senaryoya dayalı eğitim
· Değerlendirme